Pioner

Tiden i ødemarken har sat sine tydelige spor på folkene fra Pioner-programmet. For tiden er deres eventyrlystne øjne falmede, halvårets rædsler har sat sig i deres sind. Talløse mutanter har den sidste tid forstyrret arbejdet med utrætteligt gåpåmod. De tabte ligger tilbage, deres vægt er en hindring for hjemturen. Jeg frygter, at det bliver en svær periode for de nye, de knækkes alt for let nu om dage. De fleste af dem vil blive deprimerede og bryde sammen under presset. Pioner-programmet er for dem, der har brug for hurtige penge i lommen og aldrig, jeg mener aldrig, kigger tilbage. Fortiden er ligegyldig – kun nuet tæller. Derfor er betalingen god, men arbejdet dødsensfarligt. Det er vel derfor, at der er så stærkt et bånd mellem dem. Én gang Pioner, altid Pioner. Også selvom man senere skulle finde sig en anden beskæftigelse. Oplevelserne man får i ødemarken knytter folk sammen. Programmet er et sammenhold for livet.

 

Pioner

Pioner-programmet består af hårdføre folk, der opererer i ødemarken, hvor de søger efter teknologiske genstande, enheder og brugbare organer fra mutanter. Pioner-programmet startede med ‘de fem’ – fem helt almindelige mennesker, hvis lod i livet ikke var det bedste, men de tog deres fremtid i deres egen hånd og gjorde noget ved deres situation! Lederen af Pioner var en af de fem, for selv om deres held var med dem i starten, og de fik vendt deres økonomiske situation, gik det ikke så godt for de andre fire. Der blev indgået en handel med LifeHacks, og lederen fik de efterfølgende år nye lemmer og nye øjne i takt med at skaderne, hans pådrog sig i ødemarken blev flere og flere. Lederen er idag mere maskine end menneske, hvad der i folkemunde går under navnet Cyborg. Som Cyborg fik den heldige leder lov at høste både erfaring, prestige og stor rigdom. De andre fire blev slidt op i løbet af kort tid og døde som følge af deres skavanker. Lifehacks købte sig hurtigt ind i Pioner, og hver gang en ny lykkeridder bliver en del af korpset, indgåes der kontrakt med LifeHacks, som gengælder med et PioN-s overlevelseskit, som øger chancerne for overlevelse i ødemarken – i hvert fald en smule.

 

I Pioner-programmet eksisterer en stærk korpsånd. Som brødre og søstre tager de sammen ud i ødemarken og er efterhånden blevet en vigtig for hele BK48s overlevelse og fremdrift. Veteranerne træner de unge kadetter og lærer dem om ødemarkens mange mystiske afkroge og væsner. Men opgaverne for Pioner kan også indebære at eskortere forskere ud i feltet, redningsoperationer eller bodyguard-jobs. Pionerne bliver betalt efter hvilke fund de gør, så jo mere og sjældnere ting, des større er gevinsten.

Læs også: BK News – Diskotek Roofy – LifeHacks – printIT – Sheriffkontoret – Antikvar og bedemand

Comments are closed.