Nettet

Sveden haglede af den unge kommende hacker-aspirant. De teoretiske øvelser var overstået. Forud ventede kun den største og smukkeste oplevelse af dem alle – første gang man loggede på Nettet. Hackeren sikrede sit device, indtastede sit alias og kodeord – så var han igang. Et sug gik gennem hans krop. Han følte det, som blev han kastet ned gennem en lang korridor med umenneskelig hastighed. Derefter kom alle de smukke grønne tal til syne. Dem han havde hørt så meget om. Da han igen fik synet tilbage, kiggede han rundt. – Fuck, det her er for sindssygt, tænkte han. Herinde var han ikke den spinkle, akavede og bebumsede teenager, alle kunne gøre nar af. Han var i ét med sit alias og var i stand til at gøre hvad som helst.

 

Hvad er Nettet?

Nettet er et globalt netværk af computere, som i dets opbygning og funktion kan sammenlignes med internettet i den virkelige verden, blot med den forskel at man er mere tilstede. Man bevæger sig rundt på Nettet, under dække sit alias, i en slags virtuel semi-virkelighed. På Nettet kan man tale med andre, der er logget på, bevæge sig rundt i digitale rum og korridorer, hacke sig ind på folk konti og implantater, skabe vira, malware, firewalls – endda skade folk fysisk. Rent spilteknisk fungerer det sådan, at du logger på fra en af de terminaler, som en administrator (en arrangør eller NPC) stiller til rådighed i spillet. Når du logger på, vil du blive bedt om dit alias, password og muligvis en mindre sum BITS. Derefter guider administratoren dig videre gennem en rollespilssession. I princippet kan alle logge sig på, det kræver kun, at man har oprettet et alias og et kodeord i supercomputeren MIRK og har adgang til en terminal. I BK48 er den eneste nuværende terminal placeret ved supercomputeren MIRK. Når du er logget på Nettet kan du ikke fornemme, hvad der sker rundt om dig i den fysiske verden, og derfor stiller printIT sikkerhed til rådighed mod et mindre gebyr. På Nettet kan øvede personer med adgang til det rigtige udstyr og de rigtige programmer finde informationer om alt og alle. Bare man ved, hvad man skal lede efter. Oftest er det kun eksperter i nettets brug, de såkaldte hackere, der opholder sig på Nettet, da det er offentligt kendt, at selvom man på Nettet kun eksisterer virtuelt, så kan personer med de rette evner også påvirke din person, efter du er logget af.

 

På Nettet flyder det med alverdens viden, informationer og rygter. Ikke alt er lige troværdigt, men finder man først det rigtige spor eller de rigtige kontakter, så er man sikret adgang til en verden og en magt, de fleste kun kan drømme om.

 

Alle organisationer og firmaer opbevarer deres data på elektroniske databaser, som de kun har adgang til via Nettet. Derfor er der også tilknyttet eller ansat hackere i næsten alle firmaer – oftest til en høj løn. I en højteknologisk verden er hackernes specialviden i høj kurs.

 

Det er set, at almindelige borger har bevæget sig alene ind på nettet af ren nysgerrighed, men aldrig, i hvert fald mentalt, vendt tilbage til deres krop. Tilbage har de siddet i deres krop som grøntsager. Måske er de stadigvæk et sted derinde?

 

Alle der vælger at spille hacker vil få tilsendt uddybende materiale.

Læs også: Teknologi og implantater – Magi

Comments are closed.